©  vm

Dealer belt aan tijdens huiszoeking politie in Merksem

Tijdens een huiszoeking in een drugsonderzoek in Merksem kreeg de politie bezoek aan de deur. De man die aanbelde bleek geseind te staan en had zelf een voorraad drugs op zak.

Leden van het wijkondersteuningsteam van de regio Noord van de politiezone Antwerpen zagen zaterdag een zenuwachtige man die druk in de weer was met zijn gsm in Merksem. “Omdat ze vermoedden dat hij drugs zou gaan kopen beslisten de inspecteurs de man te volgen”, zegt de politie. Ze zagen hem even later samen met twee vrouwen een woning binnengaan in de Elfnovemberstraat, tussen de Bredabaan en de Rode Loop.

Toen even later een van de twee vrouwen weer buiten kwam werd ze gecontroleerd door de politie, ze bleek vijf gram speed bij zich te hebben. Voldoende voor een huiszoeking op heterdaad in de woning in de Elfnovemberstraat. “Binnen werd 130 gram GHB en 32 gram speed gevonden”, aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Ook een som geld en twee gsm’s werden in beslag genomen.

De politie was nog volop aan het werk in de woning toen de bel ging. De bezoeker werd door de politie gecontroleerd en zal zich zijn aanbellen nog even betreuren. “Hij stond geseind met een bevel tot gevangenneming”, aldus Bruyns. “De man had ook een precisieweegschaal op zak, verschillende gsm’s, GHB, speed en geld. Het lijkt erop dat hij GHB kwam leveren.”

De politie wilde bij de man ook een huiszoeking doen maar die moest vroegtijdig gestopt worden. “Omwille van de verontrustende woonomstandigheden en het daaraan gekoppelde ongedierte”, zegt Bruyns.

De twee verdachten, 30 en 56 jaar oud, worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio