©  Politiezone Antwerpen

Chauffeur met 111 doosjes snus tegengehouden

De politie heeft vrijdag een man onderschept met 111 doosjes snus in zijn auto. De verkoop daarvan is verboden, de tabak werd in beslag genomen.

Een patrouille van de mobiele eenheid van de politiezone Antwerpen controleerde vrijdag een wagen op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. “De bestuurder liet zich opmerken door zijn agressief rijgedrag”, verklaart de politie de controle. In de auto werden 111 doosjes snus, een soort vochtige tabak in poedervorm, gevonden.

Snus is vooral populair in Scandinavië en wordt gebruikt door het onder de bovenlip te steken. De laatste tijd duikt het geregeld op in Antwerpen, onder meer op verschillende lockdownfeestjes die de politie stillegde werd de tabak aangetroffen.

“Het bezit van snus is niet verboden”, zegt de Antwerpse politie. “De verkoop ervan is dat wel. De 111 verpakkingen snus zijn in beslag genomen, gezien de bestuurder van 22 jaar ze wellicht wilde verkopen.” Er is een proces-verbaal opgesteld.

De bestuurder van de wagen legde ook een positieve drugstest af waardoor zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken werd. sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio