Centraal in residentie Maarten ligt het groene binnengebied met een collectieve deeltuin. © Ciril 

Vlaanderen steunt sloop en sanering ziekenhuissite met 1,4 miljoen

Mechelen -

De Vlaamse overheid maakt een subsidie van bijna 1,4 miljoen euro vrij voor de sloop en sanering van de voormalige ziekenhuissite in de Leopoldstraat in Mechelen. Ciril plant daar een nieuw project met 95 woongelegenheden, een hotel en kantoor- en winkelruimte.

LEES OOK. Oude bibliotheek ruimt plaats voor 22 woningen met publieke daktuin

Tot oktober 2018 was op de site campus Leopoldstraat van het AZ Sint-Maarten gevestigd. Via saneringssubsidies ondersteunt de Vlaamse regering projecten die verlaten bedrijfssites aanpakken en opnieuw in gebruik nemen.

“Het gaat hier om een strategisch gelegen project van meer dan 1 hectare. Door hergebruik van gebouwen en terreinen zorgen we voor kernversterking en voorkomen we dat elders nieuwe open ruimte wordt aangesneden”, zegt Zuhal Demir (N-VA), Vlaams minister van Omgeving.

In lijn met de filosofie van circulair slopen worden de gebouwen op de site selectief afgebroken en worden aanwezige materialen maximaal hergebruikt. Daardoor ontvangt de nv VURE uit Hasselt een subsidie van 1.372.599 euro, Aertssen uit Stabroek voert de werken uit. Daarna begint projectontwikkelaar op de site tussen de historische binnenstad en het kanaal Leuven-Dijle met de realisatie van Maarten.

Het project bestaat uit 74 appartementen en 21 woningen verdeeld over zeven gebouwen. Op de site komen ook een hotel en kantoor- en winkelruimte. “Met de steun van de Vlaamse regering blijven we onze stad vernieuwen, want een stad is nooit af”, zegt Bart Somers (Open Vld), Vlaams minister en titelvoerend Mechels burgemeester. 

(svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio