©  Getty Images/iStockphoto

Verschillende arrestaties na knokpartij in buurt Groen Kwartier

Zeven mannen zijn zaterdagavond bestuurlijk aangehouden na een grote vechtpartij in de omgeving van het Groen Kwartier in Antwerpen. Minstens een van hen was in bezit van een mes.

De politie werd zaterdagavond opgetrommeld in de buurt van de Lange Leemstraat en het Groen Kwartier in Antwerpen. Getuigen hadden gezien dat een grote groep mannen het met elkaar aan de stok had gekregen. Over het aantal betrokkenen liepen de getuigenissen uiteen maar verschillende buren maakten wel melding van het feit dat sommige mannen gewapend waren met messen en een sloophamer.

“Ter plaatse (in de Van Diepenbeeckstraat, red.) was er volgens de betrokkenen weinig aan de hand, hoewel enkelen bebloed waren”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Ze verklaarden allemaal dat ze gevallen waren.” Niemand van de aangetroffen mannen wilde een verklaring afleggen of een klacht indienen. “Weinigen waren de Nederlandse taal machtig”, vertelt Bruyns.

“We konden iemand arresteren die effectief in het bezit was van een mes”, bevestigt Bruyns. In totaal werden zeven personen bestuurlijk aangehouden omdat ze de openbare orde verstoorden. “Aangezien ze zich ook samen in een loods en op straat bevonden overtraden ze het geldende samenscholingsverbod”, gaat Bruyns verder. “Daar werd ook een proces-verbaal voor opgesteld.”

Volgens onze informatie situeerde de vechtpartij zich in de Poolse gemeenschap.

sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio