©  AFP

Pfizer: “Coronavaccin voor kerst wordt steeds waarschijnlijker”

Farmareus Pfizer heeft nog eens bevestigd dat de mogelijkheid dat er nog voor kerstmis een coronavaccin op de markt komt, steeds groter wordt. “Wat wij als het optimale scenario zagen, begint nu steeds waarschijnlijker te worden”, verklaarde Marc Kaptein, ceo van Pfizer Nederland, op NPO 2.

rvs

“Pfizer heeft met een ambitieus plan geprobeerd om het (coronavaccin) nog voor de kerst voor elkaar te krijgen”, verklaarde Kaptein in ‘Nieuwsuur’ op NPO 2. “Maar dat was altijd een ambitie, een droomscenario.”

Als het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) binnen enkele weken toestemming geeft, kan het vaccin nog voor kerst op de markt komen, denkt Kaptein. “Dat scenario, wat wij als het meest optimale en eigenlijk ook een minder waarschijnlijk scenario zagen, begint nu steeds waarschijnlijker te worden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrijdag verklaarde de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, al dat er mogelijk in december al een (voorwaardelijke) toelating zou komen voor Pfizer om het vaccin, dat het samen met het Duitse BioNTech ontwikkelt, op de markt te brengen.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) noemde dat bij VTM Nieuws ook voor ons land goed nieuws. “Dat zou betekenen dat we bij de jaarwisseling al de eerste dosissen zouden kunnen krijgen.”

De minister benadrukte wel dat het in eerste instantie om heel beperkte hoeveelheden zal gaan.