©  rr

Dealer die politiemensen vraagt ‘of ze met hem hadden afgesproken’ opgepakt

Een man die met vijftien dosissen cocaïne rondreed heeft vrijdagavond in Antwerpen een anonieme politieploeg aangesproken om te vragen ‘of zij met hem hadden afgesproken’. Samen met een kompaan werd hij opgepakt.

De man was in het oog van de politie gekomen doordat zijn nummerplaat al eerder in verband gebracht werd met drugshandel. Vrijdagavond kreeg het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid van de politiezone Antwerpen een ‘hit’. Ze zagen de bestuurder met wat de politie een sportieve rijstijl noemt de Hof ter Bekestraat inrijden.

De politie bleef de chauffeur in de gaten houden. “Tijdens dat toezicht reed hij langs een anoniem politievoertuig en vroeg hij de inspecteurs in burger of zij toevallig met hem afgesproken hadden”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De man en zijn wagen werden gecontroleerd. “Hij had vijftien dosissen cocaïne en een som geld op zak”, zegt Bruyns.

Uit verder onderzoek bleek dat de verdachte vermoedelijk ook nog een andere dealer aanstuurde. “Bij de twee betrokkenen, 48 en 31 jaar oud, volgde een huiszoeking waar nog een grote som cash geld is gevonden”, aldus Bruyns. Het duo wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.  sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio