© JH

Willebroek lost strenge maatregelen weer wat meer

Willebroek -

In Willebroek worden de strenge regels die de rust in de gemeente moesten doen terugkeren, opnieuw wat afgebouwd. Het vervroegde sluitingsuur voor handelszaken wordt opgeheven en het samenscholingsverbod is nog maar van toepassing in een veertiental straten.

Bert Provoost

LEES OOK. Burgemeester Willebroek trekt vervroegde avondklok in: “De rust is teruggekeerd”

De maatregelen kwamen er nadat jongeren overlast hadden veroorzaakt en ook burgemeester Eddy Bevers (N-VA) agressief hadden benaderd. “Een kordate aanpak was een pijler om de georganiseerde rust- en ordeverstoring van de voorbije week het hoofd te bieden. De politie bevestigde dat de positieve kentering van de toestand zich verder zet en dat de rust voorlopig is teruggekeerd”, klinkt het in de motivatie.

Er zou nu meer zicht op de betrokkenen zijn en dus wordt er meer overgeschakeld op individuele maatregelen. Daardoor kunnen de algemene maatregelen nu verder worden afgebouwd. Die staan in een nieuwe politieverordening die burgemeester Eddy Bevers uitvaardigde. De verstrengde avondklok was woensdag al teruggeschroefd. Nu wordt ook het vervroegde sluitingsuur dat werd opgelegd aan bepaalde handelszaken in het centrum opgeheven.

Afgebakend gebied

Het samenscholingsverbod voor meer dan twee personen blijft van kracht tussen 18u ‘s avonds en 5u 's ochtends binnen het afgebakend gebied in het centrum van Willebroek. Het gaat om volgende straten: Emiel Vanderveldestraat, Gaston Fromontstraat, Eduard Anseelestraat, Herman Vosstraat, Stationsstraat, Guido Gezellestraat, Veert, Boomsesteenweg, Kraagweg, Groene Laan, Dokter Persoonslaan (N183), Oud-Strijdersstraat (N183), Zegestraat (N183) en Dendermondsesteenweg. Ook op de openbare speelpleintjes in de gemeente blijft het samenscholingsverbod gelden.

Het bezit van voetzoekers, knalbommetjes, carbuurkanonnen, thunderflashes, vuurwerk, pyrotechnisch materiaal en knal- of rookbussen blijft verboden op het volledige grondgebied van de gemeente.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio