©  rr

Politie controleert fietsstraten, fietsverlichting en opgevoerde brommers

De Antwerpse politie heeft de afgelopen week op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Onder meer fietsverlichting en opgevoerde brommers kregen aandacht, net als overtreders in fietsstraten.

In Berendrecht hield het wijkteam ’s morgens tussen 7 en 8 uur een controle op fietsverlichting. “54 fietsers werden gecontroleerd”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Daarvan waren er drie niet in orde. Wie niet in orde was zal een waarschuwingsbrief krijgen en wordt opnieuw bezocht door het wijkteam om te controleren of de fietsverlichting weer werkt.”

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) en wijkteam van de regio Oost hielden dinsdag op drie plaatsen dan weer een verkeersactie waarbij extra aandacht naar opgevoerde bromfietsen ging. “Er werden tijdens de actie acht bromfietsen gecontroleerd”, aldus Bruyns. Zes van die tweewielers werden in beslag genomen door de politie. “Twee omdat ze niet geldig ingeschreven, en dus ook niet verzekerd, waren, drie van het type klasse A die te snel reden en een van klasse B die opgevoerd was.” Bij de actie werden ook dertien automobilisten op de bon gezwierd en werden drie sluikstorters op heterdaad betrapt. “Een man kreeg een boete omdat hij in de auto aan het roken was in het bijzijn van minderjarigen.”

In de regio City (Borgerhout en Antwerpen-Noord) werd tenslotte een controle gehouden in de fietsstraten. Het VOT betrapte in één voormiddag twaalf chauffeurs die in de Van Arteveldestraat en de Rotterdamstraat fietsers inhaalden, wat verboden is in een fietsstraat. “In de namiddag werd opnieuw gecontroleerd in de Rotterdamstraat en ook in de Lange Dijkstraat”, zegt Bruyns. “Daar werden nog acht voertuigen betrapt die fietsers inhaalden.” In de Helmstraat werden dan weer vier fietsers berispt die op het voetpad fietsten, twee foutgeparkeerde auto’s werden getakeld, vijf anderen kregen een parkeerboete.

 sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio