©  Photo News

Vrouw krijgt voorwaardelijke gevangenisstraf na poging tot chantage bij Anthony Martial na delen intieme video’s

Een vrouw werd vrijdag in Nancy veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden na het hebben proberen chanteren van Manchester United-aanvaller Anthony Martial, met wie ze via sociale media intieme beelden deelde.

Werner BourlezBron: BELGA

De correctionele rechtbank van Nancy ging met haar straf verder dan de vraag François Perain, de officier van justitie. Die had zes maanden met uitstel gevraagd tegen de vrouw, die ook een symbolische euro schadevergoeding moet betalen aan de Franse voetballer.

Martial was niet het enige bekende Franse sporter die in de val van de vrouw liep. Een international van de Franse basketbalploeg overkwam hetzelfde en gaf toe aan de chantage.

Dat deed Martial niet. Hij legde in juli 2019 een klacht neer tegen de vrouw. De vrouw deed zich op Instagram voor als een model die de wereld rondreisde. In werkelijkheid ging het om een werkloze vrouw van dertig jaar.

In 2018 en 2019 wisselden Martial en vrouw geregeld berichten en vooral intieme video’s uit. Nadat Martial aangaf een punt te willen zetten achter de virtuele relatie dreigde de vrouw ermee de beelden online te plaatsen. Martial moest haar betalen, maar weigerde.

Meer sportnieuws