©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

3 op 21 voor erbarmelijk zwak Lierse K. dat nu ook bij Club NXT verliest

Een erbarmelijk zwak Lierse K. zit helemaal in het slop, nadat het ook bij rode lantaarn Club NXT op een nederlaag liep. Een gitzwarte 3 op 21 dreigt de Pallieters steeds meer onderin af te zonderen. Meer dan ooit dringt een snelle ommekeer zich op, maar hoe moet die er in godsnaam komen?

Met een erg bleke drie op achttien trok Lierse naar Daknam. Zwarte cijfers, die koppen deden rollen. Zo experimenteerde coach Tom Van Imschoot achterin met Troonbeeckx ten koste van Van Genechten en kreeg Placca helemaal voorin de voorkeur op Petrov. Door de afwezigheid van de geblesseerde Allach werd ook Straetman van onder het stof gehaald en verscheen ook Samyn nog een keertje aan de aftrap. Ander personeel, dat wel. Maar beterschap bracht het Lierse allemaal niet.

Want wat een afschuwelijke eerste 45 minuten legde Lierse op de mat. Tegen een allerminst imponerend Club NXT dan nog. Geen creativiteit, veel te weinig verbetenheid, een schrijnend gebrek aan voldoende kwaliteit en efficiëntie. Met zware gevolgen halfweg overigens. Want na amper een halfuur spel, waarin de jonge thuisploeg overigens veelvuldig het balbezit had opgeëist, zagen de Pallieters een tweede clean sheet dit seizoen alweer in het water vallen. Een tegengoal, die de eerste helft van de Lierenaars perfect bundelde. Sagna die ongehinderd een voorzet afleverde, de compleet vrijstaande Baeten die met het hoofd van dichtbij ongehinderd in doel kon leggen. Te simpel in de tang genomen. Alweer. Veel tegengewicht had Lierse overigens niet gegeven. Al kreeg het voor die fatale tegengoal wel de beste kans uit de eerste helft. Gilis schilderde een vrijschop op het hoofd van Santermans, maar die rateerde compleet zijn kopbal. Weg was de deugddoende voorsprong, die de bezoekers mogelijk een ander gelaat had kunnen geven.

Ook na de pauze kreeg Lierse zijn bleke kleur maar niet van het gezicht. Even neigde het naar blozen in het vijfde kwartier, waarin de Lierenaars dan toch eindelijk de neus aan het venster kwamen steken. Een schot van Placca belandde tegen de paal, een scrimmage voor doel eindigde met een kopbal van Cauwenberg in de armen van thuisgoalie Shinton. Het zou allemaal louter een langgerekte inleiding zijn voor de fatale uppercut van Van Der Brempt, die eerst invaller Petrov poepsimpel de bal ontfutselde en dan een vrijgeleide kreeg tot bij Brughmans. Kinderlijk eenvoudig, die dodelijke tweede tegentreffer, die Lierse fataal de adem afsneed. En tekenend voor de onmacht bij de Lierenaars. Die probeerden nog wel om de bakens te verzetten, maar kwamen niet meer tot doelrijpe kansen.

De eerste competitiezege van het jonge Club NXT brengt Lierse in erg vieze papieren. Met zes nederlagen in zijn jongste zeven matchen zijn de Pallieters compleet op de dool en dreigt samen met de Bruggelingen isolement onderin het klassement. Nu al weken zijn er erg weinig tekenen die aangeven dat Lierse zich daar alsnog uit de vergeetput zal kunnen wroeten.

CLUB NXT: Shinton, Van Der Brempt, Fuakala, Hautekiet, Engels, Blomme, Fofana, Sagna, Ansu, Aelterman (90’ Audoor), Baeten.

LIERSE K.: Brughmans, Troonbeeckx, Smolders (76’ El Ansri), Santermans, Cauwenberg, Van der Veken, Bitsindou, Straetman (64’ Petrov), Gilis, Samyn (78’ Van Genechten), Placca.

DOELPUNTEN: 35’ Baeten 1-0, 71’ Van Der Brempt 2-0.

GELE KAARTEN: 40’ Bitsindou,

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper.

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws