Bart Goris demonstreert de webshop aan Els Dierck  © SL

Website van Bart Goris maakt kopen bij lokale handelaars makkelijker

Ranst -

Met de website www.ranstshopt.be wil Bart Goris de lokale handelaars helpen om in deze lockdowntijd toch nog klanten te vinden. Els Dierck is alvast een enthousiaste gebruiker.

Bart werkt voor een softwarebedrijf dat vooral in de medische sector actief is maar hij wil voorkomen dat de plaatselijke handelaren helemaal van de kaart worden geveegd door grote spelers als Bol.com of Amazon. “Mijn webshop focust op de lokale handelaren. Ze kunnen gratis een account aanmaken en op die manier hun producten te koop aanbieden. Op dit moment zijn er zestien Ranstse handelaars ingeschreven, maar er is zeker nog plaats voor meer kandidaten. Alle producten uit Ranst worden samen aangeboden. Met één bestelling kan je dus verschillende handelaars steunen. Wie een kleed in de ene winkel koopt kan daar meteen de passende schoenen bij bestellen.”  

Els Dierck die op het Broechemse Gemeenteplein schoenen en lederwaren verkoopt, heeft die kans gegrepen. “In de winkel kan je klanten natuurlijk beter begeleiden maar nu is dit de enige manier om nog wat omzet te hebben. We hebben van de achthonderd paar schoenen die hier in voorraad staan foto’s gemaakt en die zijn nu allemaal op de website te vinden. Mensen kunnen via de webshop zien wat ze hier kunnen vinden en als de winkel weer open mag kunnen ze het hier komen passen. Wie iets bestelt, krijgt van ons een e-mail en dan kunnen we afspreken om de gekochte dingen te komen afhalen. Op dit moment heb ik nog niets verkocht via die website maar dat zal nog wel veranderen.” (sl)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio