©  Photo News

Novak Djokovic klopt Zverev en staat in halve finales van de ATP Finals

Novak Djokovic heeft vrijdagnamiddag als laatste een ticket gepakt voor de halve finales van de ATP Finals, het officieuze WK tennis. De Servische nummer één van de wereld klopte in zijn laatste groepswedstrijd de Duitser Alexander Zverev (ATP-7): 6-3, 7-6 na 1 uur en 38 minuten.

Maarten Delvaux

In de halve finale neemt Djokovic het zaterdag op tegen de Oostenrijker Dominic Thiem(ATP-3). De andere halve finale gaat tussen de Rus Daniil Medvedev (ATP-4), die tegen de Argentijn Diego Schwartzman in tweemaal 6-3 ook zijn derde groepsmatch won, en de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-2). Zo staat toch de huidige top-vier van het mannentennis in de halve finale.

Djokovic won dit seizoen 40 van zijn 44 wedstrijden en pakte vijf titels (Australian Open, Rome, Cincinnati, Dubai en de ATP Cup), maar werd naar huis gestuurd op de US Open nadat hij een lijnrechter had geraakt en verloor de Roland Garros-finale van Nadal. Een titel op de ATP Finals zou zijn post-coronaseizoen toch wat opfleuren. Hij won het toernooi vijf keer, één keer minder dan het record van de afwezige Roger Federer. De laatste eindzege van Djokovic op de ATP Finals dateert al wel van 2015.

 

 ©  Action Images via Reuters

Meer sportnieuws