©  rr

Sportraadvoorzitter François Bruyndonckx (71) overleden

Rumst -

Sportraadvoorzitter François Bruyndonckx (71) is donderdagavond overleden. Hij was stichter en tot op het laatst voorzitter van een van de eerste adviesraden uit de provincie.

Jef Wijckmans

François Bruyndonckx werd in maart 1972 voorzitter van de Rumstse sportraad. Het was een van de eerste adviesraden in onze provincie. Na de fusie van de gemeente met Reet en Terhagen, bleef hij tot ieders genoegdoening op post.

Ook toen hij tien jaar geleden sukkelde met zijn gezondheid zette hij door. Hij stond aan de wieg van veel plaatselijke sportorganisaties en -verenigingen. Eens genezen kon iedereen op hem rekenen als contactpersoon met het gemeentebestuur.

Bruggenbouwer

Voormalig burgemeester Edgar Thys werkte het langst met hem samen. “Hij was een echte bruggenbouwer. Hoewel hij onlangs opnieuw ziek werd, was het zijn droom om toch vijftig jaar lang voorzitter te blijven. Na 48 jaar was hij sowieso al de langst zetelende voorzitter van de provincie.”

Alle sporters konden op zijn steun rekenen. Van biljart- tot voetbalclubs, van wielerteams tot wandelverenigingen. Ook bij Bloso en de provincie kende men zijn verdienste. Sinds drie jaar was hij lid van de Provinciale Commissie van de Wielerbond.

Mede door zijn tomeloze inzet kreeg Rumst in 1990 van Bloso de titel 'Sport is tof-gemeente'. Een jaar later werd de gemeente laureaat van de wedstrijd 'Tof-Sport-Raad'. In 1993 kwam daar de titel 'Jeugdsportgemeente' en een jaar later 'Jeugd- en sportclubgemeente' bij.

Nicole Struyf, ondervoorzitter van de Rumstse sportraad noemt het overlijden van François een zwaar verlies. “Hij was steeds vriendelijk, correct en zijn werkkracht kan je alleen maar als enorm omschrijven. Dit verlies komt bij veel sporters en clubs hard aan, zoveel is zeker.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio