Na het begrotingswerk moet duidelijk worden of er nog financiële ruimte is om nog een keer een coronabon voor alle Bomenaars te voorzien.  

Na het begrotingswerk moet duidelijk worden of er nog financiële ruimte is om nog een keer een coronabon voor alle Bomenaars te voorzien.  © JB

Burgemeester ketst voorstel om horecazaken 500 euro te geven af

Boom -

De gemeente Boom is niet van plan mee te stappen in voorstel van Vlaams Belang om alle horecazaken 500 euro toe te stoppen. De coronacrisis heeft de gemeente al ruim 1,9 miljoen euro gekost, stelt burgemeester Jeroen Baert (N-VA).

500 euro brengt geen enkele horecazaak soelaas, stelde de burgemeester op de gemeenteraad. Daarop somde de burgemeester dertien maatregelen op die op federaal of Vlaams niveau zijn genomen om de financiële problemen van de horeca tegemoet te komen.

Hans Verreyt (VB) vond het erg dat hun voorgestelde maatregel van amper 6.000 euro werd afgeketst. De burgemeester is er meer voor te vinden om bij budgetruimte een winkelhierbon te geven.

Hij werd bijgetreden door oppositielid Anita Ceulemans (Boom één) die vreest dat de financiën van de gemeente door de coronacrisis dreigen te ontsporen. “Die kost zal later door heel de bevolking moeten opgehoest worden. Laten we dus nu verstandig omspringen met centen en maatregelen.” Haar partijgenoot Patrick Marnef pleitte voor een samenwerking tussen oppositie en meerderheid om maatregelen uit te dokteren waarvoor een breed draagvlak bestaat en waar alle burgers beter van worden. Gemeenteraadsvoorzitter Kim Van Kerckhoven (N-VA) beloofde dat voorstel verder bespreken.  

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio