Dit jaar geen kerstmarkt in Sancta Maria. © JB

Sancta Maria vervangt kerstmarkt door wandelzoektochten

Willebroek -

De Willebroekse basisschool Sancta Maria laat weten dat ze de jaarlijkse kerstmarkt dit jaar vervangt door drie coronaproof wandelzoektochten, zodat mensen toch veilig uit hun kot kunnen. Het alternatief zorgt hopelijk ook voor wat extra centjes.

De boosdoener die ervoor zorgde dat de sfeervolle kerstmarkt dit jaar niet kan plaatsvinden, is - oh verrassing - Covid-19. Het kerstmarktteam bleef evenwel niet bij de pakken zitten en stak de hoofden bij elkaar. “Vermits vele mensen nu in hun kot zitten, kwamen we op het idee om wandelzoektochten te organiseren”, laat het kerstmarktteam van campus Breendonkstraat weten. De school kan door het wegvallen van vele activiteiten elke euro goed gebruiken.

De zoektochten zijn er voor elk type wandelaar: een fotozoektocht van 3 kilometer, een zoektocht in ‘Willebroek city’ van 5 kilometer, en voor de fervente wandelaars eentje van 11 kilometer in Het Broek van Blaasveld. Inschrijven kan door te mailen. Een wandeling kost 3 euro. Na ontvangst van je betaling ontvang je een bundel met daarin de nodige informatie. Je kan tot en met 10 januari 2021 met je eigen bubbel op stap. De oplossingen moeten voor 11 januari gemaild worden of in de brievenbus van de school (Breendonkstraat 160) worden gedropt. De beste zoekers krijgen een prijs. (jb)

cleo.fabri@sanctamariawillebroek.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio