Gemeentearbeiders bij de nieuwe zoustrooimachines.  © Erik Van Eycken

Alle straten van Bonheiden en Rijmenam in vier uur tijd ijsvrij

Bonheiden -

De technische dienst van de gemeente Bonheiden is klaar voor de winter. Het kocht een nieuwe zoutstrooimachine aan waardoor de dienst nu over twee stuks beschikt.

 ©  evb

Door de aankoop kan er voortaan sneller worden ingegrepen. “Dat impliceert dat we in nauwelijks vier uur tijd alle straten van Bonheiden en Rijmenam ijsvrij kunnen maken. Vroeger bedroeg de rijtijd het dubbele”, weet schepen van Openbare Werken Frans Uytterhoeven (BR30).

Om het strooien met de tweede en computergestuurde machine te versnellen, wordt naast eigen personeel nu ook beroep gedaan op een externe partner. Naast de nieuwe zoutstrooier werd ook geïnvesteerd in een nieuwe kraanmachine, drie nieuwe bestelwagens en een grote bladstofzuiger. Het personeel krijgt nieuwe kledij. Maar ook de omgeving van de loods in de Gestelhoflei waar de dienst huisvest, wordt aangepakt.

“Rondom de site wordt riolering aangelegd en alles, inclusief een groot extra terrein dat we jaren geleden aankochten, wordt geasfalteerd,” zegt de schepen. De werken starten in 2021. In totaal bedraagt de investering 1,6 miljoen euro (incl. BTW).  (evb)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio