© ATV

Lichtfestivals Zoo Antwerpen en Planckendael gaan niet door

Muizen

Het lichtfestival Dinolights, dat deze winter zou plaatsvinden in Zoo Planckendael in Muizen (Mechelen), wordt afgelast door de coronamaatregelen. Wie al een ticket kocht voor het festival, krijgt het kaartje terugbetaald.

Dinolights in Planckendael zou normaal plaatsvinden van 27 november tot en met 10 januari. “Door de coronamaatregelen zijn tal van evenementen in de hele provincie verboden tot en met 31 januari 2021”, klinkt het bij het dierenpark.

“Daaronder vallen jammer genoeg ook Dinolights en het lichtfestival in Zoo Antwerpen, dat dit jaar in het teken stond van Alice in Wonderland. We keken uit naar de lichtpuntjes in deze moeilijke dagen, maar de volksgezondheid komt op de eerste plaats. Daarom doven we de lichten dit jaar, om ze volgend jaar eens zo hard te kunnen laten schijnen.”

Wie al een ticket had gekocht voor het lichtfestival, krijgt het kaartje terugbetaald. Dinolights zou het eerste lichtfestival zijn dat in Planckendael georganiseerd wordt. Een deel van de lichtgevende beelden stond al opgesteld in het park, maar moet dus weer worden afgebroken. Eerder dit jaar werd er ook al een Lego-tentoonstelling over dinosaurussen geannuleerd door de coronamaatregelen.

(svds)

MEER OVER Planckendael

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio