©  Gil Plaquet

Politie neemt twee opgefokte bromfietsen in beslag

Willebroek -

De lokale politie heeft donderdagnamiddag in de Ringlaan in Willebroek twee bromfietsen in beslag genomen. De bestuurders hadden aan hun voertuigen gesleuteld om de snelheid op te drijven. De rekening van het demonteren kan hoog oplopen.

De eerste bromfietsbestuurder reed met 62 kilometer per uur voorbij de flitswagen. Het ging om een bromfiets klasse B waarmee maximaal 45 kilometer per uur mag gereden worden. Bij controle op de rollentestbank draaiden de wielen een snelheid van 72 kilometer per uur. De bromfiets werd voor een maand in beslag genomen.  

“Er wordt nu een erkend bromfietshersteller gevorderd om alle onderdelen die gebruikt werden om de snelheid op te voeren te laten demonteren. Na een maand krijgt de man zijn bromfiets terug. Hij moet die weer laten afstellen door een bromfietshersteller en binnen een week bij ons aanbieden voor een nieuwe test op de rollentestbank”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Tweede betrapping

Tijdens het takelen van het voertuig kwam een andere bromfietser aangereden. “Een vijftigtal meter voor onze manschappen maakte de bestuurder rechtsomkeer. Na een korte achtervolging werd hij aan de kant gezet. Het ging om een bromfiets klasse A waarmee maximaal 25 kilometer per uur mag gereden worden. Het voertuig haalde op de rollen een snelheid van 67 kilometer per uur”, zegt de hoofdinspecteur.

Ook deze brommer werd voor een maand in beslag genomen. De bestuurder moet eveneens op eigen kosten zijn voertuig reglementair in orde brengen vooraleer het opnieuw in het verkeer mag gebracht. (ldn)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio