©  Policia Colombia

Anderhalve ton cocaïne tussen avocado’s voor haven van Antwerpen

De Colombiaanse politie heeft donderdag anderhalve ton cocaïne onderschept in een container met avocado’s die naar de haven van Antwerpen verscheept zou worden. De vruchten waren bestemd voor een bedrijf in Nederland.

De drugs werden donderdagnamiddag ontdekt in de haven van Buenaventura aan de Westkust van het Zuid-Amerikaanse land Colombia. “In een container met avocado’s werden door de politie 1.572 rechthoekige pakketten met cocaïne aangetroffen”, zegt het Colombiaanse parket. Het ging om blokken van ongeveer een kilo wat het totale gewicht van de cocaïne op ongeveer anderhalve ton brengt.

De drugs zaten onderin de dozen met avocado’s. “De container zou verscheept worden naar de haven van Antwerpen met als eindbestemming een bedrijf in Nederland”, aldus nog het parket in Colombia.

 ©  Policia Colombia

In de haven van Buenaventura werd begin oktober ook al eens een partij cocaïne van 1.604 kilogram onderschept. Toen zaten de blokken cocaïne in drie containers met suiker die eveneens voor de haven van Antwerpen bestemd waren.

 ©  Policia Colombia

 sare

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws