©  Photo News

Wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna na twee weken corona nog steeds in quarantaine

Het gaat niet zo goed met Filippo Ganna (24). De wereldkampioen tijdrijden testte twee weken geleden positief op het coronavirus en zit samen met zijn familie nog steeds in quarantaine.

Werner Bourlez

Hij zou vorige week een van de speerpunten worden op het EK baanwielrennen in het Bulgaarse Plovdiv (hij is onder meer wereldrecordhouder individuele achtervolging), maar net voor afreis testte de Italiaanse hardrijder Filippo Ganna positief op het coronavirus. Hij zag zijn EK meteen in rook opgaan. “Dat was jammer, maar gezondheid primeert”, vertelt hij in Tuttobici. “Ik had drie dagen hoge koorts en die kreeg ik ook met medicatie niet onder controle. Ik had ook alle typische griepsymptomen. En een week lang kon ik niets ruiken of proeven.”

Ganna won vier ritten in de Ronde van Italië. 

Ganna won vier ritten in de Ronde van Italië. ©  AP

Als Ganna deze week negatief test, wil hij zich eerst grondig laten controleren vooraleer hij weer begint te trainen. “Ik wil zeker zijn dat het virus geen sporen nalaat. Zodra ik me beter voel, zal ik me laten onderzoeken voor ik weer ga trainen. Je weet maar nooit. Dit is een ernstige ziekte. De mensen die blijven weigeren om de ernst van dit virus in te zien en zij die de regels weigeren te volgen, zouden het echt zelf eens moeten ervaren.”Ganna is een van de revelaties dit wielerseizoen. De Italiaan van Team Ineos werd Europees en wereldkampioen tijdrijden (hij hield in Imola Wout van Aert van de regenboogtrui) en won vier ritten in de Giro.

MEER OVER Coronavirus