©  Brandweer Zone Antwerpen

Auto rijdt in op ladderwagen, brandweerman lichtgewond

Een automobilist is donderdag ingereden op een ladderwagen van de Brandweer Zone Antwerpen, die stilstond bij een interventie in de Van de Wervestraat. Een brandweerman raakte lichtgewond.

Het ongeval gebeurde donderdagavond in de Van de Wervestraat vlak bij het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord. De brandweer was daar met een ladderwagen ter plaatse om een persoon die medische hulp nodig had vanuit een woning naar beneden te helpen. De patiënt was al overgedragen aan de ambulanciers toen de bestuurder van een Range Rover Discovery achteraan tegen de ladderwagen reed.

“Hoe het ongeval kon gebeuren wordt nog onderzocht”, zegt Sven Lommaert, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. Op het moment van de aanrijding was het nog licht. Een 38-jarige brandweerman raakte bij de aanrijding lichtgewond. “Onze collega’s waren aan het opruimen”, zegt Jasmien O van de Brandweer Zone Antwerpen. “Hij stond nog in het bakje van de ladder en kon net op tijd wegspringen.”

De ladderwagen van de brandweer raakte door de aanrijding wel zwaar beschadigd. De korf moest gedemonteerd worden maar de wagen kon nog wel naar de kazerne gereden worden zonder hulp van een takeldienst.

De bestuurder van de Range Rover, een 52-jarige Kapellenaar, raakte bij de botsing eveneens lichtgewond. Door het ongeval was de Van de Wervestraat een tijd in beide richtingen afgesloten tussen de Duboisstraat en de Houwerstraat.

 sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio