De lach van Remco Evenepoel zegt alles: eerste grote klim bedwongen sinds doodsmak in ravijn

Remco Evenepoel is sinds deze week volop aan het trainen in het Spaanse Calpe. En hij heeft zijn eerste grote klim achter de kiezen.

Het supertalent van Deceuninck – Quick-Step vertrok zondagochtend naar de Costa Blanca om er zich na zijn revalidatie voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Evenepoel viel op 15 augustus tijdens de Ronde van Lombardije zwaar in het ravijn in de afdaling van de Muro di Sormano. Hij brak daarbij zijn bekken. Na een lange revalidatie zit hij al een tijdje weer op de fiets. Dinsdag maakte hij in de buurt van Calpe een tochtje met zijn vriend Siebe Roesems, de zoon van ex-prof Bert. Ploegleider Wilfried Peeters begeleidde hen vanuit de wagen en zette een foto van een breedlachende Remco op Instagram. De twee, respectievelijk 20 en 19 jaar oud, zijn zo blij als een kind. Je zou voor minder na de lijdensweg die Evenepoel achter de rug heeft.

Evenepoel zal minstens veertien dagen in Spanje blijven. In principe zal Deceuninck – Quick-Step vanaf het eerste weekend van december in de buurt een eerste ploegstage houden. (bow)

 

MEER OVER Remco Evenepoel

Meer sportnieuws