© Getty Images

Havikstraat krijgt riolering na jaren wachten

Berlaar -

De gemeente Berlaar gaat de woningen in het tweede deel van de Havikstraat wellicht volgend jaar op het rioleringsnet aansluiten. De straat krijgt dan meteen een nieuwe asfaltlaag.

Chris Van Rompaey

Schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA) bracht het goede nieuws na interpellaties van raadsleden Koen Kerremans (Groen) en Rudy Nuyens (BHG). Zij klaagden de staat van het tweede deel van de Havikstraat op de gemeenteraadszitting aan. “Terwijl twee recente verkavelingsaanvragen voorrang blijken te krijgen, wachten de bewoners van acht huizen al jaren op een fatsoenlijke straat. De straat lijkt er met krantenpapier dichtgeplakt”, stelde Kerremans.

“Berlaar heeft een rioleringsgraad van amper 64%. Wat houdt het bestuur tegen om deze straat volledig aan te pakken en helemaal aan te sluiten op een gescheiden riolering? Daarbovenop dreigen twee van de zeven prachtige inlandse eiken te moeten verdwijnen. Die zijn minstens 70 jaar oud, kunnen honderden jaren worden en zijn trouwens kerngezond.”

“De nieuwe verkaveling moet aangesloten worden op het gescheiden rioleringsstelsel. Daarvan willen we gebruikmaken om in het tweede deel van de Havikstraat ook gescheiden riolen aan te leggen. Vervolgens krijgt de straat een nieuwe asfaltlaag. We wachten op de prijsofferte van Pidpa. De realisatie van dit project lijkt me in de loop van volgend jaar mogelijk”, reageerde schepen Hendrickx.

Wat de zomereiken betreft, laat schepen van Milieu Ingeborg Van Hoof (CD&V) weten dat mogelijk maar één boom moet wijken. “De verkavelaar compenseert die dan wel met vijftien nieuwe bomen.”MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio