Opgepakte koperdieven krijgen ook pv voor schenden van avondklok

Hoboken -

De Antwerpse politie heeft woensdagnacht twee dieven opgepakt aan een bouwwerf in de Moretusstraat in Hoboken. Ze werden betrapt terwijl ze meerdere zakken met bouwmaterialen in hun auto wilden laden.

Een aandachtige getuige belde de politie iets voorbij 3 uur ’s nachts. Hij had opgemerkt hoe twee mannen zakken met materiaal uit de gebouwen aan het versjouwen waren naar hun geparkeerde wagen.

“De eerste interventiepatrouille nam poolshoogte aan de wagen, waarin al zeven zakken met koperen leidingen, elektriciteitsdraden en metaal, lagen. De inspecteurs stelden zich verdekt op en moesten niet lang wachten voor er een man vanuit de struiken met nieuwe buit naar de wagen toe stapte”, zegt de Antwerpse politie.

De man laadde nietsvermoedend de wagen verder in, tot hij plots de politie voor zijn neus zag staan. Zijn kompaan werd in een van de gebouwen opgepakt. “In totaal hadden de twee verdachten elf zakken materiaal buitgemaakt. Het materiaal werd teruggegeven aan de werfleider en de wagen van het duo werd in beslag genomen”, zegt de politie.

Beide mannen van 23 en 42 jaar uit Boom bleken geen onbekenden voor de politie. Ze werden voor verder onderzoek meegenomen en kregen ook een proces-verbaal aan hun broek voor het schenden van de avondklok.

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio