Hij komt, hij komt! Goed nieuws voor de kinderen in Zandhoven.  ©  EPA-EFE

Sinterklaas zwicht voor stoefbrief burgemeester

Zandhoven -

Omdat ze al zo veel moeten missen, doet de gemeente Zandhoven dit jaar een extra inspanning. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten rijden op 5 en 6 december door de straten om te zwaaien en een presentje te brengen bij alle kinderen die zich hebben ingeschreven.

Het Sinterklaasteam van Pulderbos organiseert normaal jaarlijks een hele feestnamiddag in het fanfarelokaal waarbij Sinterklaas plechtig wordt onthaald. Er werd aangeklopt bij het gemeentebestuur om toch iets te doen voor alle brave kinderen in Pulderbos. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) breidde het initiatief uit naar alle vijf de Zandhovense deelgemeenten. Hij schreef een stoefbrief vol lof over de Zandhovense kinderen naar Sinterklaas en maakte een deal dat de Sint en zijn knechten niet alleen ’s nachts, maar op 5 en 6 december ook overdag door de straten lopen om bij alle brave kinderen een presentje aan de deur achter te laten en vanop veilige afstand te zwaaien.

Het initiatief is bedoeld voor alle kinderen tot en met twaalf jaar die in Groot-Zandhoven wonen. Kinderen die op school gaan in Zandhoven, krijgen een kleurplaat mee. Die moeten ze ingekleurd achter het raam hangen. Om Sinterklaas makkelijker de weg te laten vinden, moet er ook een ballon aan de brievenbus flapperen. Kinderen die nog niet naar school gaan of die les volgen buiten Zandhoven, vinden de kleurplaat op de gemeentelijke website. Ouders moeten hun kind op voorhand inschrijven via een link die daar ook te vinden is. kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio