Leerkrachten protesteren tegen parking die betalend wordt: “We staan voor een voldongen feit”

Gebruikers van de parking op de Gedempte Zuiderdokken protesteren tegen het betalend maken van het plein. Vanaf december kan er niet meer gratis worden geparkeerd. Vervelend voor de leerkrachten van kleuter- en basisschool Afrit Zuid in de Kronenburgstraat.

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) zegt dat in de buurt ruim op voorhand is gecommuniceerd. Een vijftal nieuwsbrieven zijn daarover rondgestuurd.

“Ik begrijp dat dit nu pijnlijk is voor deze leerkrachten, maar de Gedempte Zuiderdokken waren de laatste grootste gratis parking van Antwerpen. Daar komt nu een einde aan”, zegt de schepen.

“Over heel de stad zijn er scholen die al jaren in wijken zijn gevestigd waar er betalend parkeren is. Net als bij bedrijven vragen we ook aan scholen om op hun terrein plaatsen te creëren voor de werknemers.”

Mogelijk bieden de week- en maandabonnementen om te parkeren ook soelaas voor sommigen. “De school zou ook kunnen overwegen om parkeerplaatsen te huren in de ondergrondse parking voor leerkrachten die echt geen alternatief hebben dan de wagen”, aldus Kennis.  (atv, svw)

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen