Foto ARCHIEF. ©  Marc Herremans - Mediahuis

Leerlingen sportwetenschappen moeten ‘quarantrainen’

Verspringen, speerwerpen, toestelturnen,... Hoe leer je dat online? Met die uitdaging zit Sint-Eduardus Merksem nu de leerlingen van het secundair weer halftijds thuis zitten. De school werkte een gedetailleerd programma uit en de leerlingen van de sporthumaniora moeten nu quarantrainen.

De fysieke lessen van het Sint-Eduardusinstituut Merksem, een school die gespecialiseerde sportrichtingen aanbiedt, gaan halftijds. Dat is een risico, want het zou een beperking zijn in de ontwikkeling van de jongeren. Het wegvallen van tot zes uur sportles per week leidt zeker tot verminderde fitheid, dat werd na de eerste coronagolf al vastgesteld.

Voor hun jonge sporters ontwierpen de sportcoördinatoren daarom een op maat gemaakt sportschema. Doel: nóg beter (blijven) scoren op sportief vlak, zowel op school als in de sportclub of op het veld. Voor elke dag in afstandsonderwijs krijgen de leerlingen via Smartschool een leerpad met taken rond kracht, conditie of lenigheid. Als de leerling op een taak klikt, wordt hij doorverwezen naar een link met een bijhorend schema. Dat kan een video zijn of een website met foto’s en korte video’s van oefeningen met duidelijke instructies.

De ‘quarantrainingen’ zijn niet vrijblijvend. De sportleerkracht kan alle stappen van de leerling opvolgen.

 ph

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio