Sinterklaas maakt dit jaar televisie vanuit Mechelen. ©  Leo De Nijn

Mechelen geeft Sinterklaas eigen televisiekanaal

Mechelen -

Door de coronamaatregelen is de organisatie van Sintstad dit jaar onmogelijk, maar Mechelen Kinderstad komt wel met een origineel alternatief. Sinterklaas krijgt er zijn eigen televisiekanaal.

Sven Van Haezendonck

Vanaf woensdag 25 november tot zondag 6 december kunnen kinderen elke dag meerdere shows en afleveringen volgen op Sint-TV. “Dat is een veilige en creatieve zender in vreemde tijden. Op die manier hopen we bij elk Mechels gezin de sfeer rond Sinterklaas in de woonkamer te brengen”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Jeugd. Sint en piet proberen samen met hun vrienden programma’s te maken in het stadhuis en op andere plaatsen in Mechelen. Via hun televisiekanaal op mechelensintstad.be vertellen ze grappen en weetjes en sturen ze opdrachten door.

Grote speelgoedbak

De goedheilige man stuurt de kinderen ook op pad in de stad, waar ze op zoek kunnen naar zijn prachtige kunstwerken. Boekjes voor de kindvriendelijke zoektocht kan je ophalen bij UiT in Mechelen. Zoals elk jaar staat er vanaf 25 november ook een brievenbus aan de grote poort van het stadhuis. Daar kunnen kinderen een brief of een tekening in droppen voor Sinterklaas. Maar niet ieder kind heeft het geluk om een huis vol speelgoed te hebben. Daarom schenkt de Sint vaak tweedehandsspeelgoed aan organisaties die gezinnen in armoede helpen. Vanaf 25 november kunnen alle Mechelaars hem helpen door speelgoed te schenken. Daarvoor komt er een grote speelgoedbak op het binnenplein van het stadhuis.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio