©  BELGAIMAGE

Puppy House uit Boechout in maart opnieuw voor de rechtbank

Boechout -

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag de zaak ingeleid tegen Puppy House uit Boechout. De dierenspeciaalzaak, die nu Happy Doggy heet, en zijn zaakvoerders staan na een eerdere veroordeling in 2017 opnieuw terecht voor inbreuken op het dierenwelzijn. Er werd met alle partijen overeen gekomen om de zaak op 26 maart 2021 te behandelen.

Bron: BELGA

Puppy House en zijn zaakvoerders Mathieu C. (58) en Louisa T. (65) kregen in 2017 al een boete opgelegd voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Ze hadden 382 honden vanuit Tsjechië op transport naar Boechout gezet, terwijl ze jonger waren dan acht weken en dus nog te jong en te zwak om vervoerd te worden. De zaakvoerders beriepen zich toen op onwetendheid. De rechtbank verweet hen uit puur winstbejag gehandeld te hebben en verklaarde een bedrag van 191.000 euro verbeurd, de minimumopbrengst van de puppy’s.

De rechtbank had in 2017 geen verbod op het houden van dieren opgelegd. Een jaar na het vonnis waren er bij dierenrechtenorganisatie GAIA opnieuw tal van klachten binnengelopen over hondjes die bij Puppy House/Happy Doggy werden aangekocht en een ziekte bleken te hebben. Een van de dieren was zelfs gestorven. GAIA bundelde de klachten en stapte opnieuw naar het parket.

Dierenartsen

Mathieu C. deed het nieuws over de klacht destijds af als ‘laster’. Toch moet hij nu samen met Louisa T. opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Ze krijgen deze keer het gezelschap van drie dierenartsen die een oogje dicht zouden hebben geknepen.

De beklaagden worden vervolgd voor onder meer de verkoop van dieren met duidelijke ziektesymptomen, het verstrekken van valse informatie over de afkomst of leeftijd van een dier, het niet verschaffen van noodzakelijke zorgen, het laten sterven van puppy’s en het overtreden van de coronamaatregelen. Happy Doggy werd in april door de politie gesloten omdat er nog honden verkocht werden, terwijl alleen erkende asielen dat tijdens de lockdown mochten.

Doordat Puppy House, Mathieu C. en Louisa T. binnen de drie jaar na hun eerdere veroordeling opnieuw voor gelijkaardige feiten terecht staan, riskeren ze zwaardere straffen. Voor het proces in maart wordt een hele zitting uitgetrokken. blg

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio