Dit jaar al 58 ton cocaïne onderschept in haven van Antwerpen

Sinds het begin van het jaar werd in de haven van Antwerpen al 58.162 kilo cocaïne in beslag genomen. “We zullen hoogstwaarschijnlijk uitkomen op meer dan de 61.806 kilo van vorig jaar”, voorspelt de douane.

LEES OOK. Inbrekers proberen onderschepte cocaïne te stelen uit douaneloods in Antwerpen

Na de eerste lockdown in het voorjaar leek het er nog op dat de cocaïnetrafiek even lichtjes afgeremd was door de coronamaatregelen, tot eind mei was in Antwerpen ‘slechts’ 19 ton cocaïne onderschept. Ondertussen wijst alles erop dat 2020 toch weer een recordjaar zal worden wat betreft onderschepte drugs. Niet in het minst dankzij de enorme cocaïnevangst van eind oktober, toen in een container met schroot 11,5 ton coke werd gevonden. Een Europees record.

In de haven van Antwerpen werd sinds het begin van het jaar tot vorige vrijdag al 58.162 kilo cocaïne onderschept, blijkt uit cijfers van de douane. Met nog anderhalve maand te gaan en het feit dat de feestdagen traditioneel gepaard gaan met een opstoot aan drugsvangsten, denkt de douane dat het cijfer van vorig jaar opnieuw geklopt gaat worden.

“We zullen hoogstwaarschijnlijk uitkomen op meer dan de 61.806 kilo van vorig jaar”, zegt woordvoerder Francis Adyns. De douane meldt nog dat dit jaar in het buitenland al 30,5 ton cocaïne bestemd voor Antwerpen werd onderschept.

Behalve cocaïne werd in 2020 ook al 2,4 ton hasj, 336 kilo marihuana en 443 kilo heroïne onderschept.

 sare

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws