Vuilniskar kiepert inhoud op straat omdat er rook uit wagen komt

Wechelderzande -

Merkwaardig tafereel in Moereind in Wechelderzande (Lille). Daar kieperde een vuilniswagen van het IOK maandagochtend rond 10u zijn hele laadruimte leeg op straat. De afvalophalers waren op ronde om restafval te verzamelen en merkten toen ze achteraan op de wagen stonden dat er rook uit de laadruimte kwam.

De procedure vereist dan dat de inhoud van de vrachtwagen op straat moet gekieperd worden om zo op zoek te gaan naar een mogelijke brandhaard. Het IOK-team vroeg bijstand van de brandweer. De zakken werden uit elkaar getrokken, waarbij de brandweerlui erg hoge temperaturen opmerkten, maar vlammen waren er niet.

De laadruimte van de vuilniskar was voor driekwart gevuld. Dat wil zeggen dat er ongeveer tien ton afval in zat. Dat komt overeen met zo’n vijfhonderd zakken.

Omdat de afvalzakken in de laadruimte al geplet (en dus stuk) waren, was het niet mogelijk om het afval manueel weer in de vrachtwagen te gooien. Om de boel op te ruimen, kwam een kraanwagen van IOK ter plaatse. Met de kraan werd het afval in open containers geladen om het zo af te voeren.

De brandweer bleef ter plaatse om de laatste smurrie van de baan te vegen.  (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio