© ATV

Bijna gedaan met gratis parkeren op Zuiderdokken en Kaaien

Vanaf 1 december zal je moeten betalen om je auto te kunnen parkeren aan de Gedempte Zuiderdokken en de Scheldekaaien op het Antwerpse Zuid. Pas geplaatste informatieborden geven dat aan. Begin december opent de nieuwe ondergrondse parking Steendok, aan de kop van de Zuiderdokken.

Bron: ATV

Het hele Zuid wordt zo een rode parkeerzone: het duurste parkeertarief, dat geldt in het hele gebied tussen Leien en Kaaien. Bezoekers kunnen nog maximaal drie uur bovengronds parkeren en betalen voor die maximumduur 10 euro. Bewoners met een bewonerskaart kunnen nog steeds gratis bovengronds parkeren. “Maar de parkeerruimte zal hoe dan ook beperkter worden”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Binnenkort is er de werf van de tweede ondergrondse parking Kooldok en er wordt een deel van het plein voorzien als autobusparking.”

Over anderhalf jaar start de aanleg van het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokken en dan is de grootste bovengrondse parking van ’t stad definitief verleden tijd.

Handelaars en horeca-uitbaters zien het afscheid van het gratis parkeren op het plein met lede ogen aan. “Heel wat bezoekers die de stad kwamen bezoeken, parkeerden hier hun wagen en zochten hier ’s avonds een restaurant uit voor ze weer vertrokken. Dat zal nu gedaan zijn”, vreest Franky Verlackt, van Grand Café Modeste.

 © ATV

MEER OVER Mobiliteit stad & rand