©  AFP

Lewis Hamilton door het dolle heen na zevende wereldtitel in de F1: “Droom het onmogelijke”

“Ik ben zeker een beetje sprakeloos”, zei Lewis Hamilton zondag na afloop van zijn zege in de Grote Prijs Formule 1 van Turkije, waarmee hij zich verzekerde van een zevende wereldtitel. Dat is een evenaring van het record van Michael Schumacher. “Hier droomden we van toen we jong waren en naar de GP’s keken. Dit gaat veel verder dan onze dromen.”

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Lewis Hamilton pakt historische zevende wereldtitel na zege in spectaculaire GP van Turkije

“Droom het onmogelijke, dat is zo belangrijk voor kinderen. Luister niet naar diegenen die zeggen dat je iets niet kan bereiken”, stelde de 35-jarige Mercedes-rijder. “Je moet ervoor werken, het najagen en nooit opgeven of jezelf in twijfel trekken.”

“Mijn hele leven heb ik hier heimelijk van gedroomd”, vervolgde een emotionele Hamilton. “Ik herinner me dat ik aan het kijken was hoe Michael die WK’s won. Eén, twee of drie wereldtitels behalen is al zo moeilijk. Zeven is onvoorstelbaar. Er staat geen limiet op wat we samen kunnen doen, ik en dit team.”

Hamilton bedankte Mercedes, waarmee hij tot dusver zes wereldtitels veroverde. “Ik wil al onze jongens hier en in onze fabrieken bedanken”, verklaarde de Brit. “Ik zou hier niet staan als ik niet bij dit team was terechtgekomen. De reis die we hebben afgelegd, is monumentaal. Ik ben zo trots.”

“Hamilton is grootste piloot van ons tijdperk”, stelt Vettel

“Lewis Hamilton is de grootste piloot van ons tijdperk”, verklaarde viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel nadat hij de Britse Mercedes-rijder zondag in de Grote Prijs van Turkije naar een zevende wereldtitel in de Formule 1 zag rijden. Dat is een evenaring van het record van Michael Schumacher.

Vettel, die met een derde plaats voor het eerst dit seizoen op het podium stond, vertelde Hamilton bij de finishlijn “dat het speciaal is voor ons om vandaag te zien dat er geschiedenis geschreven wordt”, aldus de Duitser.

“Juan Manuel Fangio of Stirling Moss vergelijken met onze generatie, dat is onmogelijk en zelfs zinloos”, zei Vettel. “Wij zouden het misschien in onze broek doen in hun wagens en misschien zouden zij het slechter doen in onze bolides omdat ze te snel zijn. Wie weet? Dat heeft geen belang”, vervolgde de wereldkampioen van 2010, 2011, 2012 en 2013.

“Elk tijdperk heeft zijn piloot of zijn piloten, en Lewis is de onze”, aldus de Ferrari-piloot. “Voor mij zal, emotioneel gezien, Michael Schumacher altijd de grootste zijn. Maar het lijdt geen twijfel dat Lewis de grootste is wat resultaten betreft. Hij heeft net als Schumacher zeven wereldtitels (7), heeft meer GP’s gewonnen (94 tegenover 91) en meer poles behaald (97 tegenover 68).”

MEER OVER Lewis Hamilton

Meer sportnieuws