©  Photo News

Westerlo geraakt niet voorbij Club NXT in 1B

Wie dacht dat de trein van Westerlo, na de 3-0-overwinning in de inhaalwedstrijd tegen RWDM, definitief vertrokken was, kwam bedrogen uit. In Lokeren bleven de Kemphanen op 1-1 steken tegen Club NTX. Net voor de rust miste Christian Brüls een strafschop en in een matige tweede helft dwongen de bezoekers nauwelijks nog kansen af.

Bart D’haene

“Never change a winning team”, moet Bob Peeters gedacht hebben. Hij bracht dezelfde elf aan de aftrap die woensdag RWDM met lege handen naar huis stuurden. Club NTX zette Westerlo meteen onder druk. In de zevende minuut schotelde Sagna Badji een kopkans voor. Badji kopte naast. Het was uitstel van executie want twee minuten later brachten dezelfde hoofdrolspelers de thuisploeg op voorsprong. Badji reageerde het snelste op een gemeten voorzet van Sagna. Het antwoord van de bezoekers volgde snel. Soumah verlengde een hoekschop van Van Eenoo met het hoofd via de onderkant van de lat in doel.

In de 25ste minuut trapte Dierckx op doel en was er al dan niet handspel. Scheidsrechter Staessens legde de bal niet op de stip. Drie minuten later kopte Ciçek raak na een vrije trap van Brüls. Het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel van de Turkse spits. Dierckx besloot een knappe aanval van Westerlo met een zwak schot in de handen van Shinton. Nadat Vetokele gehaakt werd door Hautekiet, floot scheidsrechter Staessens dit keer wel een strafschop. Brüls koos voor de rechterhoek, maar doelman Shinton zweefde de strafschop knap uit zijn doel. Vorige week miste Vetokele in Molenbeek ook al een strafschop.

Na de rust werd een doelpunt van Ciçek opnieuw afgekeurd voor buitenspel. In de daaropvolgende fase kopte diezelfde Ciçek over. De Westelse motor viel stil en Club NXT nam het commando over. Sagna tikte de bal naast en Özer pakte een schot van Badji in twee tijden. Een kwartier voor het einde slikte Biset een tweede gele kaart na een fout op Badji. De eerste gele kaart had hij een klein kwartier voordien gekregen in een bizarre fase waarin de scheidsrechter even de pedalen kwijt was. Op een ogenblik dat Westerlo in balbezit was, legde hij de wedstrijd stil voor een verzorging van een Brugse speler.

In plaats van de bal nadien aan Westerlo terug te geven, gaf hij de bal terug aan doelman Shinton. Van op de Brugse bank werd het order gegeven om de bal terug aan Westerlo te geven. Maar zo had Badji het niet begrepen en hij zette een snelle counter in waarin hij in een duel met Biset ten val kwam en de aanvoerder van Westerlo voor de eerste keer in het boekje ging. In minuut 77 streelde een vrije trap van De Cuyper het zijnet. Vier minuten voor affluiten trapte Engels wild over. Westerlo probeerde nog wel aan te dringen. Maar de benen wilden niet meer mee. Woensdag wacht een inhaalwedstrijd tegen Deinze.

CLUB NXT: Shinton, Van Der Brempt, Fuakala, Hautekiet, De Cuyper, Sagna, Asoma, Blomme, Aelterman, Baeten, Badji

WESTERLO: Özer, Soumah, Biset, Perdichizzi, Dierckx, Keita, Brüls, Van Eenoo, Abrahams, Vetokele, Ciçek

VERVANGINGEN: 72’ Abrahams door Ephestion, 72’ Aelterman door Engels, 80’ Dierckx door Remmer, 80’ Baeten door Ochieng, 82’ Ciçek door Gboho

DOELPUNTEN: 9’ Badji 1-0, 13’ Soumah 1-1

GELE KAARTEN: 61’ Biset, 64’ Baeten, 84’ Ephestion, 87’ Vetokele, 90’ Blomme

RODE KAART: 75’ Biset (2x geel)

SCHEIDSRECHTER: Staessens

Bart D’haene

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws