De elektriciteitskast aan de Kardinaal Cardijnstraat. © Jef Wijckmans

Nutskasten in Rumst verfraaid met foto’s van vroeger

Rumst -

Op zeven locaties, verspreid over de gemeente, weerspiegelen foto’s uit de oude doos de elektriciteitskasten. Passanten kunnen herinneringen ophalen of ontdekken hoe de straat er vroeger uitzag.

De grijze elektriciteitskasten zijn geregeld het doelwit van taggers en staan er vaak onverzorgd bij. Het gemeentebestuur laat ze nu bekleden met oude foto’s van de plek waar ze zich bevinden. Dat gebeurde met de hulp van de lokale heemkundige verenigingen De Root en Rumesta.

“Met die foto’s maken we het straatbeeld mooier en laten we de Rumstenaren een tripje naar het verleden maken”, zegt cultuurschepen Wendy Weckhuysen (CD&V). “Op de foto zie je hoe de plek waar je staat er vroeger uitzag. Soms zijn de plekken nog herkenbaar, soms bijna niet en is er wat meer fantasie nodig om het je voor te stellen.”

De eerste nutskasten die aan de beurt zijn, staan in de Kardinaal Cardijnstraat, Steenberghoekstraat, Molenstraat, Eikenstraat, Vissersstraat en op de hoek van de Rozenlaan en de Predikherenhoevestraat.

“De foto’s tonen hoe hard onze gemeente de voorbije honderd jaar veranderd is en welke evolutie we doormaakten”, zegt Geert Antonio (N-VA), schepen van Openbaar domein. “Onder meer het vroegere openluchtzwembad, een luchtfoto van de wijk Predikherenvelden en een zicht op het kruispunt van de Molenstraat en de Eikenstraat zijn al te zien. Later worden nog andere nutskasten met historische foto’s bekleed.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio