©  BELGA

 ©  Photo News

 ©  Photo News

 ©  Photo News

 ©  Photo News

 ©  Photo News

1 / 6

Lierse K. telt zichzelf op drie minuten tijd helemaal uit bij RWDM

Eén week na zijn stuntzege bij Seraing ging Lierse K. opnieuw naar af op bezoek bij RWDM. De Pallieters mochten in het Brusselse nochtans een helft lang met een mannetje meer voetballen, maar gooiden op amper drie minuten tijd alle buit te grabbel.

Halfweg lag de partij nog helemaal in evenwicht. Met dank aan doelman Bernd Brughmans. Die haalde midden de eerste helft met een prachtparade een bal van de vrijgespeelde Rocha van onder de lat, maar kroop tien minuten later pas helemaal in een hoofdrol. Eerst door de doorgebroken Nangis foutief in de grote rechthoek af te stoppen, maar nog veel meer door de logische elfmeter van Rommens op fraaie wijze uit zijn rechterbenedenhoek te ranselen. Pure klasse. Het zou Rommens zijn namiddag overigens niet worden, want nog voor de pauze mocht de middenvelder beschikken. Hij bekocht een stevige ingreep op Allach op slag van rust met een rode kaart.

En wat met Lierse in die eerste 45 minuten? De Pallieters openden aanvankelijk vrij sterk. Een plaatsbal van Gilis vond de vingertoppen van thuisgoalie Sadin en opnieuw Gilis had te weinig overtuiging in zijn schot steken toen hij vrij van aan de rand van de zestienmeter mocht aanleggen. Allach schoot een volley dan weer te haastig over. Maar gaandeweg moesten de Lierenaars terugplooien, echter zonder averij op te lopen.

Die volgde wel snel na rust. Ondanks zijn numerieke meerderheid lag Lierse amper zeven minuten ver in die tweede helft uitgeteld knock-out op de grond. Eerst draaide Rocha simpel weg van Smolders om overhoeks binnen te leggen, minuten later verdween een schuiver van Dante in de korte hoek. Dubbele achterstand en boeken dicht. Want het ontbrak de Pallieters nadien aan finesse en kwaliteit om zich terug echt in de match te wroeten. En volgde al even snel de berusting dat het opnieuw een avondje niks zou worden. Want ondanks veelvuldig balbezit kwam Lierse amper tot kansen. Ook niet wanneer gaandeweg Samyn, Placca en Ben Hammou in de strijd werden gegooid. Een kopbal en schot van Petrov, dat was het zo’n beetje.

Door zijn zesde nederlaag in tien wedstrijden missen de Pallieters enigszins de aansluiting met de middenmoot en loopt concurrent RWDM intussen al vijf punten uit. Vrijdag op bezoek bij Club NXT is het nu echt wel van moeten voor Lierse.

RWDM: Sadin, Libert, Ruyssen, Le Joncour, Mpati, Dante, Rommens, Nzuzi (46’ Terki), Claes, Nangis (70’ Boujouh), Rocha.

LIERSE K.: Brughmans, Van Genechten (58’ Placca), Smolders, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Van der Veken, Troonbeeckx (75’ Ben Hammou), Gillis, Allach (51’ Samyn), Petrov.

DOELPUNTEN: 49’ Rocha 1-0, 52’ Dante 2-0.

GELE KAARTEN: 33’ Brughmans, 63’ Claes, 92’ Ben Hammou.

RODE KAART: 45’ Rommens.

SCHEIDSRECHTER: Debeuckelaere.

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws