©  RR

Vijf gemeenten gaan samen op sterrenjacht

Heist, Putte, Nijlen, Berlaar, Hulshout -

De gemeenten Berlaar, Heist-op-den-Berg, Hulshout, Nijlen en Putte roepen de inwoners op om de huizen mooi te versieren in de eindejaarsperiode én een ster te plaatsen. Zo kan iedereen de komende weken op sterrenjacht.

“Dit jaar zal de eindejaarsperiode er wellicht net iets anders uit zien. Daarom willen onze gemeenten graag een lichtpuntje bieden in deze bijzondere dagen. Wij rekenen op de hulp van de inwoners om het extra gezellig te maken in de straten”, zegt de Heistse schepen van Toerisme Katleen Vantyghem (N-VA).

“De bedoeling is dat huizen en omgeving met mooie kerstversiering en kerstlichtjes worden aangekleed en dat de bewoners ook een ster plaatsen. Misschien kunnen de kinderen ook een leuke sterrentekening maken of inkleuren? Laat je versiering zeker tot 7 januari hangen. Ga veilig op pad in je eigen bubbel en tel hoeveel sterretjes je op jouw wandeling of fietstocht tegenkomt”, klinkt het.

Vreemde tijden

Wie op sterrenjacht is geweest wordt gevraagd om een foto van je eigen ster te posten op sociale media met de hashtag #sterrenjacht en aan te geven hoeveel sterren je zag. “Zo verspreiden wij samen kleine lichtpuntjes in deze vreemde tijden”, aldus Vantyghem.

De gemeentebesturen geven ook aan dat deelnemers hun tocht zo kunnen inplannen dat ze ook mooie kerststallen passeren.

bepr

 

Een overzicht vind je op www.kempensekerststallen.be

 ©  RRMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio