©  AFP

Einde van een tijdperk? “Sergio Ramos gaat voor 80 procent zeker weg bij Real Madrid”

Wie Real Madrid zegt, die kan niet om Sergio Ramos heen. De Madrileense kapitein verdedigt al jaren met hart en ziel het logo van zijn club. Maar volgens geruchten in Spanje staan Ramos en Los Blancos op scheiden.

Vincent Van Genechten

De 34-jarige verdediger evenaarde deze week het record van Gianluigi Buffon door zijn 176ste interland te spelen voor Spanje. Ramos en de Italiaanse doelman delen nu samen de eerste plek van Europese spelers met de meeste caps. Enkel Claudio Suárez (Mexico, 177), Bader Al-Mutawa (Koeweit, 178), Mohamed Al-Daeyae (Saudi-Arabië, 178), Ahmed Mubarak (Oman, 179) en Ahmed Hassan (Egypte, 184) speelden meer interlands.

Ramos kreeg complimenten van overal, maar intussen heeft hij nog altijd geen nieuw contract getekend bij Real Madrid. Dat loopt namelijk na dit seizoen, op 30 juni 2021 dus, af. Ramos speelt al sinds 2005 voor De Koninklijke, dat hem voor 27 miljoen euro overkocht van FC Sevilla. Hij won alles wat er te winnen valt met de club, waaronder vier keer de Champions League.

“Blanco cheque”

Maar in Spanje duiken nu geruchten op dat het wel eens einde verhaal zou kunnen zijn voor Ramos in Madrid. Bij El Chiringuito zijn ze er zelfs vrij zeker van dat de Spanjaard op vertrekken staat.

“Ik ken Sergio’s obsessie”, aldus journalist en persoonlijke vriend Cristobal Soria. “Hij wil bij Real Madrid blijven, maar ik zie hem vertrekken. Momenteel is de kans slechts 20 procent dat hij blijft en 80 procent dat hij andere oorden opzoekt.”

Ramos verdient momenteel 11,7 miljoen euro per jaar bij Real, waar er volgens ESPN opnieuw gesneden zal worden in de lonen. Dat zou maandag meegedeeld worden, wanneer Ramos met de voorzitter een gesprek zou hebben. De Spaanse recordinternational zou echter een driejarige contract met een jaarsalaris van 12 miljoen euro willen tekenen.

Bij wie dan? Volgens Soria maakt Milan een goede kans. Maar ook Juventus, Manchester United, het Inter Miami van David Beckham en PSG zouden azen op Ramos. De Franse topclub zou zelfs een “blanco cheque” hebben klaarliggen voor de verdediger.

Meer sportnieuws