Een aannemer werkt in twee helften op het kruispunt van de vesten met het Kardinaal Mercierplein.

Een aannemer werkt in twee helften op het kruispunt van de vesten met het Kardinaal Mercierplein. © AWV

Kruispunt aan Commiezenhuizen twee nachten onderbroken

Mechelen -

Het kruispunt van de vesten (R12) met het Kardinaal Mercierplein in Mechelen is volgende week gedurende twee nachten onderbroken. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat het wegdek vernieuwen op het kruispunt.

Sven Van Haezendonck

Afgelopen zomer liet het AWV al een nieuwe laag asfalt aanbrengen op de vesten tussen de Battelsesteenweg en het Kardinaal Mercierplein. Nu gebeurt dat ook op het kruispunt aan de Commiezenhuizen zelf, zoals het in de volksmond wordt genoemd. Om de hinder te beperken, vinden de werkzaamheden op woensdagnacht 18 en donderdagnacht 19 november plaats, telkens van 20u tot 6u. Vooraleer een aannemer het nieuwe wegdek kan aanbrengen, moet de oude verharding eruit. “Deze breekwerken kunnen in de directe omgeving van het kruispunt voor enige geluidshinder zorgen”, zegt Gilles Van Goethem, woordvoerder van het AWV.

Omrijden via vesten

Doorgaand verkeer kan vlak voor de werfzone keren en rijdt om via de vesten zelf. Het kruispunt wordt in twee helften aangepakt. “Daardoor blijven het Kardinaal Mercierplein, de Graaf van Egmont- en de Hendrik Consciencestraat beperkt bereikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone altijd passeren”, legt Van Goethem uit. Bij regen of vriesweer kan de timing voor de werkzaamheden mogelijk nog wijzigen.

MEER OVER Mobiliteit Mechelen