© ATV

Defecte lift of roltrap in tunnels onder Schelde? Ontdek het via nieuwe app

Velen die in Antwerpen de Schelde in de ene of andere richting moeten kruisen, hebben al eens de onaangename ervaring gehad van een lift of roltrap in een van de fiets- of voetgangerstunnels die niet werkt. Een nieuwe app die de status van de liften roltrappen en het veer weergeeft moet zulke verrassingen in de toekomst vermijden.

Zowel de Kennedyfietstunnel als de Sint-Annatunnel worden zeer intensief gebruikt. Helaas hebben de roltrappen en liften er regelmatig te kampen met defecten en storingen.

Gebruikers van de tunnel kunnen de status van liften, roltrappen of het veer wel vinden op een webpagina of op de infoschermen aan de ingang van de tunnels maar dat vraagt dat ze de informatie zelf opzoeken of dat ze het pas weten op het moment dat ze al aan de tunnel staan.

Beheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) liet daarom een app ontwikkelen die toelaat om de status van de Scheldeverbindingen snel en eenvoudig te raadplegen. Daarnaast kunnen Android-gebruikers van de app ook pushmeldingen inschakelen. Zo kan je een melding ontvangen over eventuele storingen bij één of meerdere van de verbindingen. Tegelijkertijd krijg je ook de melding als het probleem is opgelost. Zo hebben gebruikers steeds up-to-date info om hun route te plannen.

Info over onderhoudswerken

AWV zal via de app ook doelgericht communiceren over geplande onderhoudswerken en ander nieuws toegespitst op de gebruikers van de Scheldeverbindingen, zoals waarschuwingen over gladheid.

Zeker op het moment dat de grootschalige renovatiewerken aan de liften van de Sint-Annatunnel van start gaan, ten vroegste in het voorjaar van 2021, zal de app een belangrijk infokanaal zijn om fietsers en voetgangers te informeren over de werking van de roltrappen en liften.

Communicatie in twee richtingen

Op termijn is het ook de bedoeling dat de communicatie in twee richtingen gebeurt en fietsers en voetgangers op hun beurt meldingen kunnen doen over eventuele problemen of werkpunten in de tunnels zoals vandalisme, vuil en sociale onveiligheid.

De (web)app werkt voor alle smartphonetoestellen. Je moet hem installeren vanuit je browser. Klik op de onderstaande link voor instructies.

 joro

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen