Vliegtuigen op het  tarmac in Deurne zal een beeld zijn dat we nog even niet gaan zien. 

Vliegtuigen op het tarmac in Deurne zal een beeld zijn dat we nog even niet gaan zien. ©  Jan Van der Perre

Vanaf eind deze maand tijdelijk geen enkele vlucht meer vanuit Deurne

Het zal nog enige tijd erg stil blijven op de luchthaven van Deurne. Maatschappij TUI Fly heeft beslist om de schrapping van al haar vluchten vanuit de regionale luchthavens te verlengen tot 11 februari. Air Antwerp schrapt dan weer alle lijnvluchten op de route tussen Antwerp Airport en London City Airport van 30 november tot na Nieuwjaar.

De coronacrisis hakt er stevig in in de luchtvaartsector. Na de eerste lockdown besliste TUI Fly, de maatschappij met het gros van de vluchten vanuit de luchthaven van Deurne, om de activiteiten weer op te starten, maar met de aanzwengelende besmettingen in de tweede golf daalde het aantal passagiers alweer zienderogen. TUI Fly vliegt in normale tijden vanuit Deurne op tien bestemmingen, maar die vielen per 9 november allemaal weg.

TUI Fly wilde aanvankelijk weer opstarten op 18 december, maar verlengt de schorsing nu al zeker tot 11 februari 2021. Volgens de maatschappij is dit zeker geen voorbode voor een definitief vertrek uit de regionale luchthavens van Deurne, Luik en Oostende. “Ook in de toekomst zullen ze waardevolle partners blijven”, klinkt het. “Dit jaar zorgt de coronacrisis echter voor een veel lagere vraag voor de hele toeristische sector.” De komende maanden zal de maatschappij enkel vliegen vanaf Zaventem en Charleroi.

Reizigers die voor deze vertrekperiode een vlucht of een pakketreis hadden gereserveerd vanuit Oostende, Antwerpen of Luik, zullen worden omgeboekt op een vlucht van en naar Brussels Airport op dezelfde vluchtdag. Ze worden hierover eerstdaags door TUI gecontacteerd.

Ook vluchten op Londen geschrapt

Voorlopig zijn de enige vluchten vanuit de luchthaven van Deurne die van Air Antwerp op Londen, maar ook die worden geschrapt vanaf 30 november en dat al zeker tot na Nieuwjaar.

De jonge luchtvaartmaatschappij last in december een pauze in, nadat het in september opnieuw van start was gegaan met een beperkt vluchtschema. Daarvoor was er sinds midden maart geen enkele lijnvlucht tussen Antwerpen en Londen geweest.

De eerste vluchten na de pauze zijn momenteel gepland op zondag 3 januari. Ook dat vluchtschema kan niet gegarandeerd worden, waarschuwt Air Antwerp, dat stelt dat er op elk moment nieuwe wijzigingen aangebracht kunnen worden.

 joro