© ATV

Belabberd station Antwerpen-Zuid: opknapbeurt kan nu écht beginnen

Er is eindelijk zicht op de opknapbeurt van het verkommerde treinstation Antwerpen-Zuid, dat onder andere een roltrap heeft die al 20 jaar defect is. Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft de vergunning afgeleverd waarmee de hele omgeving kan worden aangepakt.

Lees ook: Antwerpen-Zuid zet stap naar 21ste eeuw

Het huidig station van Antwerpen-Zuid is al jaren aan renovatie toe. Buiten het schandaal van de roltrap is de infrastructuur verouderd en verwaarloosd, is er onvoldoende ruimte voor het veilig plaatsen van fietsen en is het perron moeilijk toegankelijk. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft nu de omgevingsvergunning afgeleverd waardoor niets de start van de werken nog in de weg staat.

GVA kaartte eerder dit jaar al de toestand van het station aan

“Dit project is essentieel voor het verhogen van de toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van het station van Antwerpen-Zuid en moet meer mensen nog meer aanzetten om het openbaar vervoer en de fiets te gebruiken”, meldt Demir in een persbericht. Het project zorgt voor een betere toegankelijkheid door brede trappen en liften en het aantal fietsenstallingen wordt verdubbeld. Tijdens het voortraject werd ook rekening gehouden met opmerkingen van de stadsbouwmeester en de overkappingsintendant.

Een simulatie van het vernieuwde station.  ©  NMBS

 ph

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen