© Patrick De Roo

Trio opgepakt na knal en steekvlam in Hoboken

De politie heeft woensdag drie jonge kerels opgepakt in Hoboken. Ze worden ervan verdacht zwaar vuurwerk en brandversnellers te hebben gebruikt aan een speelpleintje in Polderstad.

Al enkele dagen zijn jongeren in heel Antwerpen in de weer met knalvuurwerk, tot grote ergernis van veel buurtbewoners. In sommige gevallen wordt vuurwerk gecombineerd met benzine of andere brandversnellers wat naast een luide knal voor grote steekvlammen zorgt. Dat gebeurde onder meer vorige week aan het Terloplein in Borgerhout.

Hoewel de politie al een tijd verhoogd toezicht houdt is het moeilijk om de ‘daders’ te vatten. Mogelijk lukte dat woensdagmiddag in Hoboken wel. Het speelpleintje aan de wijk Polderstad werd daar rond 15 uur opgeschrikt door een luide knal en grote steekvlam. “Een collega die niet aan het werk was zag drie personen kort na die steekvlam uit de bosjes komen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. “Hij kon een beschrijving doorgeven en een patrouille heeft het trio (17, 21 en 24 jaar oud) in de buurt staande gehouden. Ze gedroegen zich geagiteerd en zijn gearresteerd omdat we vermoeden dat ze met de feiten te maken hebben.”

Om niets aan het toeval over te laten liet de politie de restanten van een fles met brandbaar materiaal die aangetroffen werd op de plek van de steekvlam onderzoeken door het labo. “Er zal ook bij de verdachten sporenonderzoek gedaan worden”, zegt Bruyns.

LEES OOK: Controles, sensibilisering en vuurwerkverbod op Antwerpse pleintjes: aanhoudende overlast aangepakt

Bekijk ook: Ook op het Terloplein was al overlast door vuurwerkbom. Jongeren staken er een speeltuig mee in brand.

Vuurwerkbom Terloplein

sare

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio