©  Ikea

Ikea experimenteert met tiny house

Ikea heeft zijn Tiny Home Project gelanceerd. De Zweedse meubelgigant wil op die manier tonen hoe we in de toekomst duurzamer kunnen leven in een kleinere ruimte.

flb

Zeventien vierkante meter, amper zo groot is het tiny house dat Ikea heeft gelanceerd. Toch vind je er alles in terug: een slaapkamer, zithoek, keuken en badkamer met douche en toilet, en bovenop het dak liggen ook nog eens zonnepanelen. Bovendien staat het op wieltjes en kun je het in principe dus neerzetten waar je maar wilt ­– al gelden daar in België wel specifieke regels voor. Als vanzelfsprekend werd de ruimte ingericht met meubels van Ikea.

Maar wat is nu de bedoeling van dat alles? Ikea springt zo mee op de trend van tiny houses en tegelijk wil het aantonen hoe we duurzamer en op een beperktere oppervlakte kunnen leven. Mensen worden namelijk steeds vaker gedwongen om kleiner te gaan wonen doordat er minder plaats beschikbaar is in onder meer grote steden. “We willen voldoen aan de behoeften van de huidige generaties, zonder de behoeften van de toekomstige generaties in gevaar te brengen”, klinkt het in een persbericht.

Voorlopig brengt Ikea het huisje wel niet in productie, maar het ziet het als een soort denkoefening. Wel lanceerde het in samenwerking met Vox Creative een virtuele tour in het tiny house. Ideaal om alvast toch wat inspiratie op te doen.

 

 ©  Ikea

NIET TE MISSEN