©  via REUTERS

Harry en Meghan onder vuur om foto’s: “Kennen ze dan geen schaamte?”

Prins Harry en Meghan Markle kregen maandag een storm van kritiek over zich heen nadat ze foto’s hadden laten verspreiden waarop te zien is dat ze op een begraafplaats in Los Angeles bloemen en een krans leggen bij graven van een Canadese en Australische militair. Dit om geheel ‘privé’ de Britse Remembrance Day te herdenken, de dag waarop in het Verenigd Koninkrijk de slachtoffers van de wereldoorlogen en de conflicten daarna worden herdacht.

flbBron: de telegraaf

Omdat ze zondag Remembrance Day in Londen niet konden bijwonen in het gezelschap van de koninklijke familie, trokken prins Harry en Meghan Markle naar de begraafplaats in Los Angeles om er twee gesneuvelde soldaten te herdenken. Dat ze hun pr-team hadden meegenomen en voor de gelegenheid ook speciaal waren gekleed, maakt de bewering dat het privé was ongeloofwaardig, zo menen commentatoren en Britse media. Die zien het als een nieuwe publiciteitsstunt.

“Wat een geluk dat er toevallig een fotograaf was om dit diep persoonlijke moment vast te leggen”, schamperde commentator Dan Wootten. Piers Morgan, zelfverklaard hater van Meghan, haalde nog harder uit. “Mijn hemel, ze maken zelfs van Remembrance Day een publiciteitsstunt. Kennen ze dan helemaal geen schaamte?” Ook Richard Palmer, de royaltywatcher van Daily Express, bekritiseerde de persoonlijke herdenking. “Waarom neem je een eigen fotograaf mee voor een privéherdenking? En is er niet zoiets als vrijheid van pers? Ze willen geheel de controle houden.”

Het feit dat er toevallig een fotograaf aanwezig was, krijgt op sociale media ook veel ironische en sarcastische opmerkingen. “Die twee hebben ook pech. Net als ze een privébezoek brengen, worden ze lastig gevallen door hun eigen pr-team. Je zou bijna denken dat het afspraak was”, twitterde iemand. “Heel privé inderdaad, met styliste, assistenten en een fotograaf. Goed gedaan”, vond een ander.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Zeg maar gewoon Harry”: prins begint aan laatste officiële taken als royal

Archie lijkt als twee druppels water op kleine prins Harry in schattig nieuw filmpje

NIET TE MISSEN