©  BELGA

Christian Brüls dirigeert Westerlo naar eerste thuisoverwinning van het seizoen

Westerlo heeft zijn revanche beet voor de 3-1-nederlaag van vrijdag tegen RWDM. In het Kuipje was het negentig minuten baas. Een scherpe hoekschop van Christian Brüls werd door Igor Vetokele aan de eerste paal in doel verlengd. In de tweede helft bezorgde Lukas Van Eenoo de thuisploeg een veilige marge met een rake knal en legde Brüls in de toegevoegde tijd de eindstand vast. Voor Westerlo is het de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

Bob Peeters voerde slechts één wijziging door aan het elftal door dat vrijdag in Molenbeek verloor. Thomas Ephestion verdween naar de bank en Kurt Abrahams kwam voor het eerst sinds de eerste speeldag aan de aftrap. Bij RWDM geen Rocha in de spits. Zijn plaats werd ingenomend door Mehdi Terki.

Westerlo begon gretig aan de wedstrijd. Met hoge druk en veel drang naar voor. Een vrije trap van Christian Brüls ging net naast en een schot van een bedrijvinge Abrahams miste kracht. In de tiende minuut zocht Brüls de korte hoek. Doelman Anthony stond goed opgesteld. Net voorbij het openingskwartier kreeg een knappe individuele actie van Brüls ging verlengstuk. Zijn poging zoefde rakelings naast. RWDM kwam enkele keren gevaarlijk opzetten in de zone van de waarheid. Maar echte doelpogingen bleven uit voor de bezoekers. Tot Florian Le Joncour plots een vrije kopkans kreeg. Zijn kopbal was - gelukkig voor Westerlo - niet goed geplaatst. Het was wel een waarschuwing die kon tellen.

De genialiteit moest van wie anders dan Brüls komen. De fijnbesnaarde middenvelder draaide een hoekschop vanop links scherp naar de linkerpaal. De bal leek rechtstreeks binnen te gaan. Maar het was Igor Vetokele die de bal op de lijn nog lichtjes devieerde. Atabey Ciçek kreeg, twee minuten later, de kans om de score te verdubbelen. Op aangeven van Tuur Dierckx kopte hij niet gericht genoeg. Nog eens vijf minuten verder besloot de Turkse spits naast. Twee minuten voor het rustsignaal zette Igor Vetokele zich door op links en zijn voorzet werd door Kurt Abrahams centimeters naast getrapt.

Zo gretig Westerlo aan de eerste helft begonnen was, zo slapjes waren de eerste tien minuten na de rust. Te weinig initiatief en veel balverlies. Vooral draaischijf Brüls grossierde even in verkeerde keuzes. Een strakke voorzet voor het doel van Özer werd door iedereen gemist. De nipte bonus voor de thuisploeg bleek toch wat wankel. Voor coach Peeters het sein om Ciçek naar de kant te halen en met Ambroise Gboho een verse kracht in de strijd te gooien. Een actie van Dierckx resulteerde in een gekraakt schot. De Kemphanen hadden een klasseflits nodig. Vrijdagavond krulde Lukas Van Eenoo in het Edmond Machtensstadion een bal heerlijk in de winkelhaak. Dit keer waagde hij opnieuw zijn kans aan de rand van de zestien meter en knalde hij de bal strak in de rechterhoek. Voor de linksvoetige middenvelder het derde doelpunt dit seizoen.

De Kemphanen controleerden de wedstrijd. RWDM drong wel aan. Maar door de vele vervangingen en de vermoeidheid bij beide ploegen zakte het tempo uit de wedstrijd. Tot Christian Brüls zijn duivels nog één keer ontbond en in de toegevoegde tijd de 3-0-eindstand op het bord trapte. Westerlo haalde opgelucht adem. Zaterdag wacht de inhaalwedstrijd in Lokeren tegen Club NXT.

WESTERLO: Özer, Soumah, Biset, Perdichizzi, Van Eenoo, Abrahams, Keita, Brüls, Dierckx, Ciçek, Vetokele

RWDM: Sadin, Libert, Ruyssen, Le Joncour, Mpati Bibuangu, Nzuzi Mata, Dante, Rommens, Claes, Nangis, Terki

VERVANGINGEN: 56’ Dante door Senakuku, 59’ Ciçek door Gboho, 70’ Nzuzi Mata door Dequevy, 74’ Claes door Yagan, 79’ Dierckx door Remmer, 87’ Abrahams door Antunes

DOELPUNTEN: 26’ Vetokele 1-0, 67’ Van Eenoo 2-0, 90’ Brüls 3-0

GELE KAARTEN: 30’ Dante, 48’ Nangis, 72’ Libert, 75’ Soumah, 81’ Ruyssen

SCHEIDSRECHTER: Vermeire

Bart D’haene

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws