Burgemeester Seppe Bouquillon sloot het skatepark vorige week omdat te veel bezoekers de coronaregels niet respecteerden. © Marc Peeters

Skateterrein aan sporthal mag weer open

Olen -

Het gemeentebestuur van Olen gaat de afsluiting rond het skatepark aan de sporthal in Onze-Lieve-Vrouw-Olen weghalen. Die beslissing werd genomen na een onderhoud tussen enkele skaters en de Olense schepen van Jeugd Sander Verboven (CD&V).

Burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) sloot het skatepark vorige week omdat te veel bezoekers de coronaregels niet respecteerden en ook zorgden voor zwerfvuil. “We gaan als gemeente zorgen voor een extra vuilnisbak en banken, zodat de verschillende bubbels ver genoeg uit elkaar kunnen zitten”, zegt Sander Verboven. “Alleen skaters en steppers mogen op het terrein komen. We gaan nadars en posters plaatsen om dat duidelijk te maken. Zo blijven skaters en jongeren die er gewoon komen rondhangen, gescheiden van elkaar.”

Er mogen maximaal twaalf bezoekers aanwezig zijn in het skatepark. Vanaf 12 jaar moet je een mondmasker dragen, ook tijdens het skaten. “Skaters gaan voortaan ook mee de situatie in het oog houden en het ons melden als er dingen uit de hand dreigen te lopen”, weet de burgemeester.

“Hopelijk worden de regels deze keer wel gerespecteerd. Ik zal dan ook regelmatig een kijkje gaan nemen en in conversatie gaan met de jongeren”, waarschuwt schepen Verboven. “Als de regels dan weer niet toegepast worden zoals dat hoort, dan gaan we het skateplein opnieuw sluiten, maar dan voor onbepaalde tijd.”(mph)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio