Natuurgebied Lovenhoek breekt bezoekersrecord

Pulderbos, Pulle, Vorselaar -

De oproep om niet met z’n allen in de Kalmthoutse Heide te gaan wandelen maar ook eens andere natuurgebieden te verkennen in de provincie, werd opgevolgd. Zo brak de Lovenhoek van Natuurpunt op grondgebied Zandhoven en Vorselaar zaterdag een record.

“Ik heb het hier nooit eerder zo druk gezien”, zei Luc Van de Vijver, de door Natuurpunt aangestelde bijzondere veldwachter. “Aan de vele vragen waar de wandeling precies startte, merkte ik dat velen voor de eerste keer kwamen wandelen. Ik moet zeggen dat de mensen wel gedisciplineerd waren. Ze vroegen waar ze hun auto konden parkeren en hielden onderweg anderhalve meter afstand. Veel wandelaars droegen een mondmasker, soms wel onder hun neus, maar als ze mij aanspraken om iets te vragen trokken ze het naar boven. Alles verliep zonder incidenten”, zegt Van de Vijver, die benadrukt dat het Lovenhoekpad stilaan een stevige reputatie heeft opgebouwd. “Sommige mensen hadden geen flauw idee dat hier nog zulke uitgestrekte bossen zijn.”

Het was druk aan de Boskant in Pulderbos waar het Lovenhoekpad begint. ©   kristin matthyssen

Paarden, wandelaars, fietsers: drukte in de Lovenhoek. ©   Luc Van de Vyver

Drukte aan de Lovenhoek. ©  kristin matthyssen

Drukte aan de Boskant. ©  kristin matthyssen

De Boskant stond flink volgeparkeerd. Er waren ook veel fietsers.  kma

Wandelaars en fietsers verkenden het gebied. ©  kristin matthyssen

Ook de Boskant in de buurt van manege De Heide stond goed volgeparkeerd. ©  kristin matthyssenMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio