Themabeeld. ©  Foto Kurt

Politie onderschept Roemeense dieven door verdacht gedrag

Willebroek, Mechelen -

De lokale politie heeft tijdens een patrouille een auto met vier Roemenen in Blaasveld (Willebroek) aan de kant gezet. De inzittenden droegen geen mond-neusmasker en in hun voertuig werden gestolen sterke dranken aangetroffen.

De politiemensen kregen donderdagnamiddag op de Mechelsesteenweg in Blaasveld de auto met Franse nummerplaat in het oog.   

“Onze manschappen reden achter het voertuig aan en stelden vast dat zij een aantal grootwarenhuizen in de buurt bezochten. Telkens gingen twee mannen het warenhuis binnen en kwamen korte tijd later terug, zonder aankopen te doen. Nadat ze dat drie keer hadden gedaan, werden ze staande gehouden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Corona-overtreding

Het ging om vier mannen, drie dertigers en een veertiger, allen van Roemeense nationaliteit. Drie van hen zijn bij de politie gekend voor eerdere feiten. Ze behoorden niet tot eenzelfde gezin en waren dus ook in overtreding met de coronamaatregelen omdat ze geen mondmasker droegen.

De vier gaven een onsamenhangend verhaal over hun aanwezigheid in de regio en hun bezoeken aan de verschillende warenhuizen. “Bij controle werden in hun auto tien flessen sterke drank aangetroffen, waarvoor ze geen aankoopbewijs konden voorleggen”, gaat de hoofdinspecteur verder.

De vier werden ter beschikking gesteld van het parket. De dranken werden in beslag genomen. (ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio