©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Karaktersterk Lierse zwoegt zich naar stuntzege op bezoek bij Seraing

Lierse K. maakte zaterdagavond op het veld van Seraing een einde aan zijn reeks van vier opeenvolgende nederlagen. En hoe! Een strafschopgoal van Allach voor de pauze en treffers van invallers Placca en Samyn na rust bezorgden een karaktersterk Lierse zowaar een derde competitiezege.

Met gebalde vuisten, boordevol passie en grinta begon Lierse aan zijn opdracht in de Vurige Stede. Vastberaden die negatieve reeks van vier opeenvolgende nederlagen een halt toe te roepen. Het zette in de aanvangsfase Seraing zowaar op de eigen helft vast en tekende ook voor de eerste grote kans van de partij. Een voorzet van Troonbeeckx werd fraai panklaar gelegd door Allach voor Petrov, maar die laatste rateerde compleet zijn schot. Gebrek aan efficiëntie. Een ziekte die al een poosje het Lisp teistert. Aan de overzijde werd wat later een poging van Mikautadze tijdig voor de lijn gekeerd, maar had vooral Brughmans een prachtparade in huis op een al even spectaculaire volley van Lahssaini.

De score openen deed echter Lierse. De jarige Van der Veken mepte een loeier tegen de onderarm van Sabaouni in de zestienmeter en scheidsrechter Alen wees naar de stip. Een kolfje naar de hand van Allach, die thuisgoalie Dietsch de verkeerde richting uitstuurde. Met die bonus op zak de rust halen, lukte de Pallieters uiteindelijk niet. Bernier dropte vijf minuten voor de pauze een bommetje in de grote rechthoek, waar Mikautadze zijn vijftiende van het seizoen voorbij een kansloze Brughmans joeg.

Lierse beleefde ook een bijzonder lastig vierde kwartier, waarin het volkomen in de omknelling van de thuisploeg zat, maar al bij al niet te veel grote kansen weggaf. Een verre poging van Al Badaoui was zowat het enige wapenfeit van de Mettalo’s, die verder hoofdzakelijk scheidsrechter Alen tot een strafschop trachtten te verleiden. Gaandeweg stak ook Lierse zelf zijn neus aan het venster, maar Van der Veken schoot een gemeten voorzet van Van Genechten hoog over. Een minuut later vonden de Pallieters dan toch nog de hemel. Gilis stuurde Placca mooi in het straatje, die koelbloedig naast Dietsch in doel legde.

Overleven was nadien de boodschap voor Lierse. Brughmans was bij de zaak op een poging van Al Badaoui en ook in de extra tijd ontstonden er nog enkele hete standjes in de geel-zwarte grote rechthoek. Barstjes wel, maar begeven deden de Lierenaars niet meer. Integendeel, het was Samyn die Lierse helemaal op het einde complete zekerheid schonk. Na de 0 op 12 een deugddoende winst voor Lierse, dat een einde maakte aan zijn negatieve reeks.

SERAING: Dietsch, Swers, Pierrot, Boulenger, Kilota, Sabaouni (79’ Ndiaye), Lahssaini, Milicevic (61’ Jallow), Bernier, Al Badaoui, Mikautadze.

LIERSE K.:Brughmans, Van Genechten, Smolders, Santermans, Cauwenberg, Van der Veken, Bitsindou, Gilis (83’ Straetman), Troonbeeckx (64’ Samyn), Allach, Petrov (61’ Placca).

DOELPUNTEN: 26’ Allach (strafschop) 0-1, 40’ Mikautadze 1-1, 71’ Placca 1-2, 93’ Samyn 1-3.

GELE KAARTEN: 18’ Swers, 25’ Sabaouni, 30’ Van der Veken, 54’ Santermans, 59’ Allach, 77’ Lahssaini, 78’ Cauwenberg, 83’ Gilis.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Alen.

Kurt Guldentops

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws